Wikia


Vleestomaat

vleestomaten

Trostomaat

trostomaten

Tomaten zijn de vruchten van planten uit het geslacht Solanum uit de famlie van de nachtschade. Alle delen van de plant zijn bijzonder giftig met uitzondering van de gerijpte vruchten.

Er zijn verschillende soorten tomaten die zich van elkaar verschillen door smaak en vorm, er zijn heel kleine, de zogenaamde partytomaatjes die heel zoet zijn. Tomaten worden rauw genuttigd in salades of als tussendoortje en ook lekker op brood met een beetje zout of mayonaise. Van trostomaten en vleestomaten die juist erg groot zijn wordt vaak saus of soep gemaakt, waarbij ze meestal gepeld worden.

Tomaten pellen:Edit

Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook, laat de tomaten er voorzichtig in zakken met bijvoorbeeld een lepel. Wacht tot het velletje van de tomaten begint te scheuren en haal ze er voorzichtig uit met een lepel en leg ze in een schaal met koud water. Verwijder daarna de velletjes. Snij de tomaten in kleine blokjes.

Recepten met tomaten:Edit

In andere talenEdit

Duits tomate
Engels tomato
Frans tomates
Italiaans tomates ook pomodoro
Spaans tomatos

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki