Wikia


Rodekool1

rodekool dwarsdoorsnede

Rodekool gesneden

gesneden rodekool

Rodekool met appel gekookt

gekookte rodekool met appel

Rodekool is een zware koolsoort uit noord-west Europa en wordt vaak gebruikt als hoofdbestanddeel voor de maaltijd. Meestal wordt appel toegevoegd en kan het op meerdere manieren op smaak gebracht worden - zie hieronder bij variaties.

IngrediëntenEdit

voor 4 personen

BereidingEdit

  • De rodekool in de lengte in vieren snijden, de buitenste stugge bladen en de harde kern verwijderen, vervolgens in gelijkmatige reepjes snijden van ongeveer 2 tot 3 cm lengte of schaven en goed afspoelen in een vergiet.
  • De gesneden en gewassen rodekool in een pan in ruim water en een theelepel zout koken tot deze goed gaar is - dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten afhankelijk van het gewicht van de kool.
  • De appels schillen en het klokhuis verwijderen en in blokjes snijden vervolgens door een mengsel van de suiker en het kaneel schudden.
  • Als de rodekool gaar is zover afgieten dat er een bodem van 2 tot 3 cm vocht overblijft, ook wat kookwater in een drinkbeker opvangen en hier de maïzena of het aardappelmeel door roeren (bindmiddel).
  • De appel met het overgebleven mengsel van suiker en kaneel, het bindmiddel, de azijn en de gemalen kruidnagel door de rodekool scheppen.
  • Het rodekool mengsel proeven en op smaak brengen door het extra toevoegen van één van de smaakmakers (azijn, suiker, zout, kaneel, of kruidnagel).

OpdienenEdit

VariatiesEdit

  • Men kan in plaats van zure appels ook zoete appels toepassen er is dan minder of geen suiker nodig toe te voegen.
  • Gebruik in plaats van gemalen kruidnagel nootmuskaat.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki