Wikia


Regenboog

Regenboogtaart

Regenboogtaart ReceptEdit

In Nederland is de regenboogtaart of regenboogcake niet heel erg bekend, maar in Engelstalige landen des te meer. Het is niet erg moeilijk om een regenboogtaart te maken, maar het kost wat geduld om de taart in elkaar te zetten, als je gaat voor de schoonheid natuurlijk! Een lekker recept voor bij de high tea

Ingrediënten CakeEdit

  • 300 gr. boter (roomboter/margarine)
  • 300 gr. suiker
  • 6 eieren
  • 6tl. vanille Extract of 3 zakjes vanille suiker

Ingrediënten Botercrème ToppingEdit

  • 125 gr zachte boter
  • 250gr poedersuiker of suikerbakkerspoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 tot 4 eetlepels melk of water
  • eventueel een kleurstof

[http://www.jouwtaartshop.nl/kleurgel/ ]

MethodeEdit

Stap1Edit

Verwarm de oven op 160 ° C. Vet de taartvorm (circa 20cm) in met boter. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.

Stap2Edit

Neem een grote kom en doe daar de boter en het suiker in. Meng dit goed door elkaar met de hand of met een mixer en voeg één voor één de eieren toe en meng deze door het boter en suikermengsel. Verdeel het beslag gelijkmatig over 6 kleine schaaltjes.

Stap3Edit

Met behulp van voedingskleuren kleur je het beslag in de zes kommen: blauw , rood, groen, geel, oranje (met behulp van rood en geel ) en paars (met blauw en rood ) of bedenk je eigen kleuren volgorde .

Stap4Edit

Bak nu stuk voor stuk de lagen taart in de taartvorm of handiger als je meerdere vormen hebt. Eventueel kun je proberen de lagen over mekaar te gieten, maar de kans is groot dat de lagen door elkaar heen gaan lopen en dat is niet zo mooi natuurlijk. (voorbeelden kun je makkelijk vinden op internet)

Stap5Edit

Bak 18 tot 20 minuten of tot de cake terug veert wanneer het licht aangeraakt wordt in het midden (of als de zijkanten van de randen beginnen weg te trekken). Verwijder de lagen uit de vorm en laat de lagen afkoelen.

Stap6Edit

Maak nu de botercrème: Neem een grote kom en voeg daar de boter en de suiker aan toe, meng het geheel met de hand of met een mixer op lage stand en voeg de melk (lepel voor lepel), het vanille extract en eventueel de kleurstof toe. Blijf kloppen tot het een glad mengsel is. Zet vervolgens de mixer op de hoogste stand totdat het mengsel licht en luchtig wordt.

Stap7Edit

Leg de eerste cakelaag op een bord. Verspreid nu de crème over de individuele lagen, stuk voor stuk en leg de lagen op elkaar, in de volgorde van de kleuren van de regenboog. Heb je de taart in een keer gebakken? Verspreid dan het mengsel over de zijkant en de bovenkant van de taart.

Fotocredits raspberri cupcakes